www.egitimnet.com

GUNCELL                                                                                                               Sertifika Sahibi Olmak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daha düne kadar,bir PC'ye Windows isletim sistemini yüklemek,PC parçalarini tekere teker alip montajini yapmak veya bilgisayara yeni bir program yüklemek gibi isleri yapan kimseleri gözümüzde bilgisayar uzmani olarak nitelendirebiliyorduk.Oysa teknolojinin hizli gelisimi ve yayginlasmasi ile birlikte bu isleri bilgisayarla biraz hasir nesir olmus kisiler kolayca yapabilir hale geldiler.
Tabi ki bilgi teknolojisi sadece Windows ve donanimdan ibaret degil.Bilgi teknolojisinin içerisinde bunlardan baska network,yazilim,internet,telekomünikasyon,güvenlik gibi kendi içerisinde de farkli bölümlere ayrilan ve her bölümü de ayri bir uzmanlik gerektiren teknolojiler yer aliyor. Hal böyle olunca artik bilisim sektöründe yer alabilmek,en son teknolojilere ve bilisimdeki olaganüstü gelismelere ayak uydurabilmek için seçtigimiz herhangi bir alanda mutlaka uzmanligimizi kanitlayan bir sertifikaya olan ihtiyacimiz her geçen gün daha da artiyor.
Nasil sürücü belgesi sizin araba kullanma becerinizin oldugunu kanitlayan bir belge olarak kabul ediliyorsa ayni sekilde dünyanin neresine giderseniz gidin bilgininizin tam,eksiksiz ve hemen kabul edilebilir olmasi için uluslar arasi bir sertifikaya ihtiyaciniz olacaktir.
Sertifikanin size katkilari:
  • Sertifika,endüstrinin taleplerini karsilayabilecek bir uzman oldugunuzu kanitlar.
  • Sistem planlamasinda,ag yönetiminde,danismanlikta,yazilim ve donanimin kurulus,destek ve bakiminda  daha verimli çalisma içerisinde olmanizi saglar.
  • Is bulmanizi kolaylastirir.
  • Sektörünüzde kariyerinizin yükselmesini sagladigi gibi yüksek maasinizin olmasina da etki eder.
  • Yurt disina gitmeyi hayal edenlerin sertifika sahibi olmalari hayallerin gerçege dönüsmesine yardimci olur.

Uzmanlar ülkemizde yaklasik 5000 civarinda bilgisayar mühendisinin oldugunu ve bu sayinin en aza 70000 olmasi gerektigini söylüyorlar.ABD yetkililerinin hazirladigi bir rapora göre ise sektörün uzman elman talebini karsilayabilmek için 1,5 milyon kisiye yakin  sistem çözümleyicisi,bilgisayar uzmani,mühendis ve programciya gerek var.Iste bu yüzden Amerika,Kanada ve Almanya gibi gelismis ülkeler bilisim açigini kapatmak için bilisim uzmanlarina sonuna kadar kapiyi açarken, Cisco ve Microsoft gibi firmalar dünyada oldugu gibi Türkiye’de de egitim seferberligine basladilar.
Degisik üniversitelerde MSCE veya CCNA sertifikalarina yönelik egitimler vererek yetismis sertifikali eleman sayisini artirmayi hedeflemektedirler.

 MICROSOFT
Microsoft sertifikalari dünyanin her yerinde kabul gören sertifikalardiir. Tercih ettiginiz sertifikaya sahip olarak bilgi ve birikiminizi tüm dünyaya kanitlayabilirsiniz.

 MCP :Microsoft Certified Professional(Microsoft Sertifikali Uzman)

Microsoft sertifikalarinin baslangici olan bu sertifikayi alabilmek için Windows 2000 isletim sistemi ile network sinavlarindan basariyla geçmek gerekiyor.

MCP+Site Building: Microsoft Certified Professional Site Building (Microsoft Sertifikali Uzman+Web Tasarim Uzmani)
Microsoft ürün ve teknolojileriyle web sitelerini olusturan,isler durumda tutan ve yöneten profesyonellerdir.

MSCE:Microsoft Certified System Engineer(Microsoft Sertifikali Sistem Mühendisi)

Sistem mühendisleri ,iletisim agi yöneticileri,destek uzmanlari gibi Microsoft ürünleri konusunda teknik deneyim kazanmak ve bunu belgelemek isteyenler için hazirlanmis.

MOUS:Microsoft Office User Specialist

Bu sertifika Microsoft Office ürünleriyle ilgili bilgi ve becerilerini kanitlamak isteyenlere yöneliktir.

MCT: Microsoft Certified Trainer(Microsoft Sertifikali Egitmen)

Bu sertifikaya sahip olanlar kullanicilara Microsoft’un onayladigi müfredat dogrultusunda egitim verebilirler.

 Sertifika Imtihanlarina Hazirlanmak veya Bilgi Almak için bazi linkler:

 

Kaynak:PC life Haziran